Om Oss

Agape Center är en ideell, fristående allkristen förening med ändamålet att, på kristen grund, bedriva, social hjälpverksamhet, humanitärt och miljöförbättrande arbete.
Agape betyder villkorslös kärlek, och vår vision är att sprida kärlek på ett praktiskt, världsförbättrande sätt. Vi driver en second hand-butik i Lidköping och stöder flera olika organisationer och humanitära arbeten världen över.

Agape Center har sina rötter ända tillbaka till 1969, då missionsarbetet ”Operation Segerpil” startades i Solna. Arbetet var ursprungligen inriktat på enbart Balkan och höll på många år.
2007 startades arbetet upp igen i Lidköping av den ursprunglige initiativtagaren Rolf Wernersson, då under namnet Balkanhjälpens vänner. Verksamheten växte snabbt i kapacitet och arbetare, till en av stans största Second Hand-butiker, och skickar nu ca 10 lastbilar årligen till Balkan.

2017 tog Madeleine och Jonathan Lindvall över verksamheten, för att fortsätta driva arbetet in i en ny tid.
Eftersom verksamheten har vuxit, och vårt arbetsområde har breddats, bytte vi också namn, och förnyade våra stadgar för att anpassa oss till de nya utmaningar och möjligheter vi står inför och vi heter nu Agape Center, med samma vision om att nå vår omvärld med kärlek.